V Německu způsobilo náledí mnoho dopravních nehod

Berlín - Náledí, které se na mnoha místech Německa vytvořilo během noci na dnešek, způsobilo dopoledne řadu dopravních nehod. Nejméně tři lidé při nich přišli o život. Hromadná kolize je hlášena z dálnice mezi Mnichovem a rakouským Salcburkem, vyžádala si ale naštěstí jen zranění několika osob.

Ve spolkové zemí Porýní-Falc přišli o život dva lidé v autě, když jeho 22letý řidič při předjíždění na zledovatělé silnici poblíž Altenkirchenu ztratil kontrolu nad vozidlem a postupně narazil do několika stromů. V Bádensku-Württembersku dostal čtyřiašedesátiletý řidič mopedu na silnici smyk, vylétl z vozovky a zabil se.

Na severu Německa hlásí problémy s mrznoucím deštěm ostrov Fehmarn ležící na trase do Dánska a dálnice A7 u Neumünsteru. K 11 nehodám došlo na dálnici A9 z Berlína do Lipska, k dalším na berlínském dálničním okruhu. Zraněn nebyl nikdo, šlo pouze o hmotné škody.

Na bavorské dálnici z Mnichova na Salcburk se poblíž Irschenbergu na náledí postupně srazilo nejméně osm aut. Řada osob při tom byla zraněna, některé těžce. Do nemocnice je přepravoval záchranný vrtulník. Do vozidel stojících na konci zácpy pak narazili další nepozorní řidiči. Dálnice ve směru na Mnichov zůstala na řadu hodin uzavřena.