Speciální tým policistů rozbil gang, který měl vyrábět pervitin

Pečky - Policisté ze speciálního týmu Depurace zadrželi v prosinci a lednu čtyři lidi, které podezřívají z výroby a prodeje pervitinu v Pečkách na Kolínsku. Všichni byli obviněni z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Celá akce trvala několik měsíců.

Členové týmu zadrželi v prosinci v Pečkách údajně významného dealera drog. Soud ho poslal do vazby. Ve středu 14. ledna policisté zadrželi a obvinili ze stejného trestného činu další dva lidi, muže a ženu. Jsou podezřelí z toho, že v pronajatém bytě vyráběli a dál distribuovali pervitin. Týdně ho vyrobili nejméně 20 gramů a nejvíce odběratelů bylo z Peček.

V pátek 16. ledna pak policisté provedli v Pečkách zátah na konzumenty drog. Od nich získali další důležité informace o distributorech pervitinu. Na jejich základě potom 17. ledna zatkli dalšího údajného dealera. Při domovní prohlídce u něj našli psaníčka a dvě plynové pistole.

Reportáž Karla Rožánka (zdroj: ČT24)

Do Peček údajně jezdí pro drogy narkomani z celého okolí. Kvůli časté přítomnosti narkomanů loni hlídala tamní nádraží bezpečnostní agentura, kterou si najalo město společně s Českými drahami.

Loni v březnu v Pečkách kriminalisté odhalili rodinný gang olašských Romů, kteří údajně prodávali drogy ve velkém. Při domovní prohlídce policie u podezřelých zajistila 234 dávek heroinu a deset dávek pervitinu. Na podzim pak policisté ze zásahové jednotky zadrželi v Pečkách další tři lidi podezřelé z distribuce drog.