Odvolací soud potvrdil strážníkovi deset let vězení za vraždu Američana

Praha – Pražský vrchní soud zamítl odvolání bývalého městského strážníka Milana Pavlise, který v opilosti ubodal ve Vysočanech amerického občana, a potvrdil loňský verdikt Městského soudu v Praze. Za vraždu tak půjde na deset let do vězení. Pavlisovi, který se s Američanem dostal do konfliktu při cestě z restaurace, hrozil za vraždu až patnáctiletý trest. Znalci prokázali, že byl v době incidentu těžce opilý. Kdyby byl střízlivý, ke střetu by podle nich nedošlo.

Oba soudy, které případ řešily, dospěly ke stejnému rozuzlení: zmařený život má se vším všudy na svědomí Pavlis. Pomohly záběry bezpečnostní kamery a výpovědi svědků: „Od první chvíle, co jsem se o vraždě dověděl, tak jsem si byl jistý, že Michael nemohl být agresorem,“ řekl přítel zavražděného.

Amerického občana pobodal Pavlis nožem loni v lednu v pražských Vysočanech, když se opilý vracel domů z oslavy. V Českomoravské ulici ho zaujala dodávka zaparkovaná na zákazu zastavení. Pavlis jejího spícího amerického řidiče probudil a začal mu nadávat.

Odvolací soud potvrdil trest za vraždu Američana (zdroj: ČT24)

Podle někdejšího strážníka, který v době incidentu nebyl ve službě, na něj později zabitý muž útočil teleskopickým obuškem. Na obraně před údajným útočníkem postavil i svou obhajobu. Potyčka skončila, když Pavlis Američana třikrát bodl nožem – do zad, do stehna a do hrudníku. Poslední rána byla smrtelná, protože zasáhla srdce.