Kutná Hora opraví silnice v deseti ulicích

Kutná Hora - Kutnohorská radnice postupně vybuduje nové povrchy silnic v deseti ulicích. Náklady se odhadují na 20 milionů korun. Letos na to má město v rozpočtu deset milionů korun, což je poprvé po dlouhých letech, řekl novinářům starosta Ivo Šalátek.

Zásadních změn se dočkají ulice, z nichž většina má dosud nezpevněný povrch, štěrkový, hliněný nebo se zbytky živice. Délka plánovaných silnic se pohybuje od 55 do 360 metrů. Komunikace vybral úřad na základě místních znalostí i požadavků lidí. Podle starosty je podobných silnic ve městě více, při výběru se ale přihlíželo k tomu, kolik lidí v ulici bydlí.

Radnice nechá postupně zpracovat projektovou dokumentaci na rekonstrukci vybraných komunikací, a to v ulicích U Beránky, Kaňkovská, Bělocerkvecká, U Nadjezdu, Na Vrchách, Polní, Slévárenská, Pod Kaňkem, Jeneweinova a Zelená Hora. Projektovou dokumentaci chce mít připravenu na opravu všech, aby jejich rekonstrukci mohla zahájit hned, jakmile bude mít peníze. Získat je může například dobrým hospodařením, prodejem městského majetku nebo prostřednictvím dotací.