Na Liberecku se srazil osobní vlak s autem

Příšovice (Liberecko) - Na železničním přejezdu nedaleko Příšovic na Liberecku se dnes v 10:25 srazil osobní vlak s autem. Sedmačtyřicetiletý řidič osobního auta byl zraněn a hasiči ho museli z vozu vyprostit. Vrtulník pak muže dopravil do liberecké nemocnice, informoval Zdeněk Neusar z Drážní inspekce, která nehodu vyšetřuje. Doprava na trati byla na tři a půl hodiny přerušena.

Podle mluvčí zdravotnické záchranné služby Kristýny Fejfarové měl řidič velké štěstí, když si ze střetu s vlakem odnesl jen středně těžké poranění hrudníku a podezření na poranění hrudní páteře. Podobná střetnutí končí často smrtí nebo těžkým poraněním.

Nehoda se stala na železničním přejezdu, který je chráněn jen světelnou signalizací. Vlak do vozu narazil zprava ze strany spolujezdce. „Signalizace byla v provozu, zavinění není na straně železnice,“ řekl Neusar. Dodal, že škoda byla předběžně odhadnuta na 700 000 korun u vlaku a 200 000 na automobilu, dalších 50 000 korun bude stát oprava železničního svršku.

Srážka na více než tři a půl hodiny přerušila dopravu na frekventované trati mezi Mladou Boleslaví a Turnovem na Semilsku. Podle Radka Joklíka z tiskového oddělení Českých drah musely dopravu mezi Loukovem na Mladoboleslavsku a Turnovem na Semilsku zajišťovat autobusy. Podle Joklíka se dopravu na trati podařilo obnovit krátce po druhé hodině.