Některé středočeské a jihočeské silnice mohou dnes ráno namrzat

Mladá Boleslav/České Budějovice - S namrzajícími silnicemi by měli dnes ráno počítat řidiči v některých místech Středočeského kraje. Námraza hrozí i na rychlostních komunikacích R4, R6 a R7. Mrznoucí mrholení komplikuje jízdu i na jihočeských silnicích. Problémy mohou mít řidiči na Českokrumlovsku, v oblasti Dačic a Studené, ale i na řadě dalších míst, informuje dnes krajská správa a údržba silnic.

Některé středočeské silnice mohou dnes ráno namrzat

Špatná může být situace na Kladensku, Rakovnicku, Benešovsku, Příbramsku a v okolí Prahy. Dobré jízdní podmínky jsou naopak například na Mělnicku, Nymbursku, Mladoboleslavsku, Kolínsku nebo Kutnohorsku. Teploty v kraji se pohybují od minus jednoho do tří stupňů Celsia.

Ve středních Čechách byly ráno hlášeny tři nehody, jedna se stala na obchvatu Čáslavi, druhá v Křečovicích na Benešovsku a třetí v Hlízově na Kutnohorsku.

Mrznoucí mrholení a mlhy komplikují jízdu na jihu Čech

Z celého kraje cestáři hlásí mlhy a teploty mírně pod bodem mrazu. Na Českobudějovicku leží ve vyšších polohách ujetá vrstva sněhu do dvou centimetrů, která je ale krytá posypem. Na Prachaticku a Jindřichohradecku, především v lesních úsecích, kde se nesolí, zůstávají zbytky zledovatělého sněhu. Hlavní tahy jsou většinou holé a vlhké. Teploty na jihu Čech se dnes ráno pohybovaly od minus šesti na Českokrumlovsku do plus pěti stupňů na Šumavě.