Policie obvinila muže ze zavinění smrtelné nehody u Klatov

Klatovy – Policisté v Klatovech obvinili šestadvacetiletého muže ze zavinění nehody při níž na začátku týdne zahynuli v městské části Luby dva lidé. Mladý muž z Ukrajiny podle nich byl opilý, obvinili ho proto z ohrožení pod vlivem návykové látky a ublížení na zdraví s následkem smrti. Za to mu hrozí až desetileté vězení. Muž nyní leží s těžkými poraněními v nemocnici.

Ukrajinec za volantem Opelu Vectra podle policie jel vysokou rychlostí po hlavním tahu od Železné Rudy na Plzeň a ve vysoké rychlosti narazil do malého vozu Renault Clio, ve kterém cestovali čtyři lidé. Dva muži ve věku 55 a 56 let v renaultu zahynuli, 49letá žena zemřela následně při resuscitaci.

Samotný řidič opelu, jeho o čtyři roky mladší krajan a sedmatřicetiletý Slovák cestující v renaultu leží v klatovské nemocnici. Řidič, kterého policie obvinila ze zavinění nehody, má otřes mozku a zlomeninu. Policisté mu po nehodě nechali odebrat krev a zjisili, že byl opilý.

Podle dostupných informací byli oba mrtví muži zaměstnanci místních pekáren. Původní spekulace o tom, že posádku Renaultu tvořili tři stopaři, kterým chvíli předtím řidič vozu zastavil, se nepotvrdila.

Konkrétní průběh nehody bude nadále zkoumat znalec. Ten také určí, jakou rychlostí Opel jel. Tachometr vozidla se při nehodě zastavil na rychlosti 115 kilometrů za hodinu.