Po nehodě u Otrokovic zemřel cyklista

Otrokovice – Po srážce s osobním autem zemřel na silnici I/55 cyklista. Nehoda se stala mezi Tlumačovem a Otrokovicemi po půl desáté odpoledne, upřesnil mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček. Kolize s vozem Ford Mondeo odhodila třiatřicetiletého cyklistu ze silnice, automobil pokračoval po nehodě ještě několik desítek metrů a potom narazil do sloupu vysokého napětí. Sloup s elektrickým vedením spadl na silnici a zablokoval dopravu na hlavním tahu.

Těžce zraněný cyklista na místě zemřel, řidič auta skončil zaklíněn ve svém voze, odkud ho osvobodili hasiči. „Muže z vozu hasiči vytáhli bez použití vyprošťovacího zařízení a následně ho předali připravené posádce zdravotnické záchranné služby. Po prvotním ošetření byl řidič odvezen do nemocnice ve Zlíně k další nezbytné péči a hospitalizaci,“ uvedl Ivo Mitáček.

Podle policejní mluvčí Jany Bartíkové byla jeho dechová zkouška na alkohol negativní. „Řidič narazil do cyklisty, který jel ve stejném směru. Míra zavinění nebyla dosud stanovena. Policie hledá případné svědky, kteří by pomohli nehodu objasnit,“ uvedla Bartíková.

Na místo byli přivoláni také technici energetické společnosti. Vedení patří vodárenské společnosti, proto nebyly přerušeny dodávky elektřiny.

Kvůli vyprošťování řidiče a spadlému sloupu byl přerušen provoz na silnici.