Zloděje v ukradeném autě nezastavilo ani 9 průstřelů pneumatik

Frýdek-Místek - Policejní hlídka na Frýdecko-místecku má za sebou honičku jako z akčního filmu. Řidiče ujíždějícího v ukradeném automobilu se jí v neděli nepodařilo zastavit ani po devíti průstřelech pneumatik. Auto našli policisté odstavené až v nedalekém poli. Řidič a jeho spolujezdec utekli. Kriminalisté nyní vůz i okolí prohledávají a hledají stopy, které by je k pachateli mohly dovést. Řidič podle policie užíval kradený vůz delší dobu. Za útok na veřejného činitele mu hrozí až pětiletý trest ve vězení.

Hlídka si podezřelého vozu všimla v neděli kolem 10:00 během běžné silniční kontroly. Nepodařilo se jim vůz zastavit, a proto jej začali pronásledovat. Řidič se svým spolujezdcem se ale v kradeném golfu s motorem o síle 150 koňů rozhodli hlídce ujet. Honička začala nedaleko frýdeckého náměstí a skončila v pět kilometrů vzdáleném Staříči. „Obcí dokonce projížděl rychlostí 120 kilometrů za hodinu a nestavil na žádné křižovatce, málem způsobil i dopravní nehodu,“ dodal mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec.  

Ivan Žurovec:

„Pachatel ani na chvíli nezaváhal, narazil do služebního vozu s policisty tak, že ho odhodil na zeď domu.“

Ve Staříči policisté z nedalekého Brušperku už přehradili silnici služebním vozidlem. Prchající řidič proto odbočil do boční ulice, která ale byla slepá. „Na jejím konci prorazilo auto kovovou bránu do dvora zahrady. Ujelo dalších 20 metrů a rozrazilo další dřevěnou bránu. Dál už se jet nedalo, a tak jeden z policistů vystoupil, aby zabránil případnému útěku pachatele,“ doplnil Žurovec.

Na dvoře statku policisté auto obklíčili. Řidič se ale znovu rozjel a jednoho z policistů málem přejel. Ten začal okamžitě střílet, v pneumatikách golfu zůstalo devět kulek. Posádce kradeného vozu se ale podařilo ze dvora přesto vyjet. Na příjezdové komunikaci ještě nabourali policejní auto. Na rozstřílených pneumatikách ujel řidič ještě kilometr směrem na Brušperk, nakonec zajel do zahrady jednoho z domů ve Staříči a z místa i se svým spolujezdcem utekl.