Ostravan platil mladistvým dívkám za snímky genitálií

Ostrava - Ostravští policisté dopadli muže, který lákal nezletilé dívky k focení intimních míst a za snímky jim platil. Schůzky si dával nejčastěji v hypermarketech. Policie jej dopadla koncem ledna v kavárně hypermarketu Interspar v Ostravě-Dubině. Na pachatele upozornila osmadvacetiletá žena, která muže s jednou z dívek pozorovala. Jejich chování jí bylo podezřelé, proto zavolala raději policii. Sedmatřicetiletý muž z Ostravy je nyní ve vazbě. Za svádění k pohlavnímu styku hrozí muži vězení od šesti měsíců do pěti let.

Osmadvacetiletá Jana Kadramanovová si v kavárně hypermarketu Interspar v Ostravě-Dubině všimla zavalitého muže a asi 13leté copaté dívky, která se snažila svůdně pózovat u barového pultu - a muž ji přitom fotil na mobil. „Byl hrozně sebevědomý, podporoval tu slečnu, aby se různě stavěla. Nejdřív jsem si myslela, že jsem hysterka a může to být třeba její otec, ale když dal slečně peníze, tak jsem byla přesvědčená, že se jedná o zvrhlíka,“ řekla ČT Kadramanovová.

Všichni podle ní věděli, že muž do hypermarketu chodí a s dívkami se tam stýká: „Nikoho to ale nezajímalo. Všichni to brali jako normální věc, že mladý chlap se baví s mladými holkami.“ Sedmatřicetiletého rozvedeného otce šestnáctileté dcery, který pobírá plný invalidní důchod a dosud byl dvakrát trestán pro majetkové delikty, policisté podezřívají z toho, že dívky ve věku 13, 16 a 17 let nejméně dvacetkrát nutil, aby si fotografovaly intimní části těla na mobilní telefon. Za zhruba deset fotografií jim pak zaplatil v řádech stokorun.

Snímky vznikaly na veřejných toaletách nebo v hypermarketech

„Požadoval nafocení zejména prsou a genitálií. Dívkám říkal, v jakých polohách mají fotky pořizovat. Jedné mladistvé kupoval dokonce spodní prádlo a použité ho požadoval zpět,“ informoval kriminalista Ivan Hon. Na pokoji v ubytovně, kde muž sám bydlí, našli policisté při domovní prohlídce stovky pornografických fotografií s nezletilými dívkami, fetišistické části oblečení, několik mobilních telefonů a další věci. Znalecké posudky z psychiatrie a psychologie zatím policie nemá k dispozici. 

Podle kriminalisty Pavla Kilnara se muž choval sebevědomě během celého vyšetřování. „Během zadržení, výslechů i během domovní prohlídky urážel policisty, choval se vulgárně a sprostě.“ Hanbaté snímky měl podle policistů pořizovat od června 2008, k poslednímu případu došlo 29. ledna.