Sníh opět komplikuje dopravu, na Karlovarsku otevřeli zasypané silnice

Praha - Počasí opět zkomplikovalo jízdu po silnicích. Na většině území kraje Vysočina sněží, dohlednost je vlivem srážek snížená. Na dálnici D1 po chemickém ošetření leží zbytky rozbředlého sněhu, stejná situace je na silnicích první třídy. Na Jablonecku vede zúžená silnice s vysokými sněhovými bariérami do Jindřichova, na Malý Semerink nebo do Hrabětic a Bedřichova. Motoristé by neměli vyjíždět bez zimní výbavy. Silničáři krátce po jedenácté hodině zprůjezdnili úseky silnic II/219 kruhová křižovatka Boží Dar - hranice Karlovarského kraje a III/2199 Klínovec.

V Karlovarském kraji silničáři otevřeli dosud zasypané silnice

V Karlovarském kraji po několika dnech přestalo sněžit. Silničáři tak mohli vyčistit i silnice, které byly kvůli záplavám sněhu v pondělí uzavřeny. V 11:15 byly zprůjezdněny a otevřeny úseky silnic II/219 kruhová křižovatka Boží Dar - hranice Karlovarského kraje, a III/2199 Klínovec, ohlásili silničáři. Zejména silnice v Krušných horách byly v minulých dnech nebezpečné kvůli sněžení a větru. Tvořily se na nich sněhové jazyky a závěje. Silnice v nižších polohách jsou ošetřené a díky oteplení většinou mokré.

Zlínský kraj zasáhlo další sněžení, na cestách je nutná opatrnost

Vydatné noční sněžení a zbytky sněhu na silnicích komplikují dnes dopravu motoristům ve Zlínském kraji. Na řadě silnic v regionu včetně hlavních tahů leží vrstva rozbředlého sněhu, silničáři proto motoristy nabádají ke zvýšené opatrnosti a varují před jízdou bez zimního vybavení. Na Vsetínsku mohou mít motoristé největší problémy na silnicích nižších tříd, kde leží až dvaceticentimetrová vrstva ujetého sběhu a místy jsou vyjeté koleje. Jen se zvýšenou opatrností jsou sjízdné i silnice na Zlínsku, Uherskohradišťsku a Kroměřížsku. V regionu přes noc připadl další mokrý sníh, pod jehož tíhou začaly padat stromy i sloup elektrického vedení. Nejčastěji k popadaným stromům hasiči vyjížděli na Zlínsku, kde přes noc
připadlo až 15 centimetrů mokrého sněhu, stromy ale padaly i ve Vsetíně nebo v Rožnově pod Radhoštěm.

Silnice v Pardubickém kraji pokryl čerstvý sníh

V noci napadl v Pardubickém kraji čerstvý sníh, na mnoha místech až deset centimetrů. Všechny silnice v regionu jsou sjízdné, řidiči ale musí přizpůsobit rychlost obtížným podmínkám. Místy také mohou mokré vozovky namrzat. Na hlavním tahu přes Suchý vrch a komunikaci I/43 z Červené Vody do Králík je vrstva ujetého sněhu, povinná je tam zimní výbava.

Hradecký kraj opět zasáhlo sněžení, silnice s opatrností sjízdné 

Královéhradecký kraj dnes ráno opět zasáhlo sněžení. Hlavní silnice jsou mokré nebo na nich leží rozbředlý sníh. Sněhová kaše leží i na mnoha silnicích nižších tříd, například na Trutnovsku, Náchodsku a Rychnovsku. Řidiči musejí být při jízdě opatrní.

Ve středních Čechách napadlo až pět centimetrů sněhu

Sněhové přeháňky se v některých částech regionu vyskytují i nyní. Podle informací Ředitelství silnic a dálnic jsou všechny silnice s opatrností sjízdné. Až pět centimetrů nového sněhu napadlo v některých částech Benešovska. Na silnici I/3 u Votic se místy tvoří sněhové jazyky. Drobné sněhové přeháňky se vyskytují také na Rakovnicku, na Berounsku padá déšť se sněhem. Na vozovkách nižších tříd, například na Benešovsku, Příbramsku, Kolínsku, Kutnohorsku, Nymbursku a v okolí Prahy leží na vozovkách zbytky rozbředlého sněhu. Ve výše položených částech Příbramska vozovky pokrývá ujetá vrstva sněhu.

V Jizerských horách a Krkonoších jsou zúžené silnice

S jízdou na sněhovém podkladu a po výrazně zúžených silnicích musejí počítat řidiči v Jizerských horách a západní části Krkonoš. Podle provozního náměstka Krajské správy silnic Jiřího Daníčka drobně sněží na území celého kraje. Přes noc napadlo asi deset centimetrů nového sněhu, ve vyšších polohách přituhlo a nový sníh je lehký. V níže položeném Liberci je ale sníh mokrý, těžký a na silnicích tvoří ujetou rozbředlou kaši. Na Jablonecku vede zúžená silnice s vysokými sněhovými bariérami do Jindřichova, na Malý Semerink nebo do Hrabětic a Bedřichova. Stejné problémy jsou i na silnicích třetí třídy na Liberecku a Semilsku.

V Olomouckém kraji přibyl sníh, silnice jsou s opatrností sjízdné

V Olomouckém kraji přibylo v noci na dnešek místy až 15 centimetrů nového sněhu. V některých částech regionu nadále sněží. Na silnicích v důsledku toho většinou leží rozbředající sníh či sněhová kaše. Správci vozovek doporučují motoristům jízdu se zvýšenou opatrností.

V Plzeňském kraji také napadl další sníh, silnice jsou sjízdné

Zbytky rozježděného sněhu nebo mokré vozovky jsou dnes po dalším sněžení v Plzeňském kraji. Silnice jsou sjízdné, řidiči by měli jízdě věnovat zvýšenou pozornost, informují silničáři v kraji. Většina silnic včetně dálnice D5 je mokrých, na komunikacích nižších tříd je místy ještě rozbředlá vrstva rozježděného sněhu. V noci napadlo v kraji několik dalších centimetrů sněhu, zejména na Šumavě. Tam stále sněží, ve zbytku kraje jsou už jen většinou sněhové přeháňky. Na Klatovsku, Sušicku a Železnorudsku je na silnicích vrstva čerstvě napadaného sněhu.

Sněžení a vítr komplikuje dopravu v Krušných horách

Ve vyšších polohách Krušných hor napadlo v pondělí a v noci na dnešek i přes 20 centimetrů nového sněhu. Většina silnic je sjízdná jen se zvýšenou opatrností, podle informací na webu Ředitelství silnic a dálnic je uzavřena silnice v úseku Výsluní - Rusová na Chomutovsku. Vlivem silného severozápadního větru se tvoří na silnicích v Krušných horách sněhové jazyky a závěje. Místy stále sněží, kvůli tomu je v některých oblastech regionu snížená dohlednost. Problémy mohou být i na Děčínsku, kde je na vozovkách nižších tříd ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Silnice v nižších polohách kraje jsou většinou mokré po chemickém ošetření.