Vážné nehody blokovaly silnice na Plzeňsku

Zbůch (Plzeňsko) - Dvaapadesátiletá řidička osobního auta dnes zemřela při dopravní nehodě ve Zbůchu na jižním Plzeňsku. Osobní automobil se srazil s autobusem, řekla mluvčí hasičů Alena Marešová. O žádných zraněních v autobuse nemá informace. Nehoda blokovala dopravu na hlavním tahu z Plzně na Domažlice, po hodině tam byla silnice částečně zprůjezdněna. Kvůli další havárii byla v Losiné na Plzeňsku uzavřena také silnice z Plzně na Nepomuk.

V autobuse cestovalo celkem 38 osob, z toho čtyři děti. Policie tam zastavila zhruba na hodinu provoz na silnici. „Byla to zřejmě téměř čelní srážka. Řidička utrpěla mnohočetná zranění neslučitelná se životem, v autobuse nebyl zraněn nikdo,“ doplnila mluvčí záchranné služby Lenka Ptáčková. Řidič autobusu se údajně snažil autu vyhnout, srážce se mu ale nepodařilo zabránit. Na místě zasahovali hasiči z Nýřan.

Třetí nehoda v témže kraji se stala odpoledne o na silničním obchvatu Plané na Tachovsku. Srazila se tam dvě osobní auta. „Dvě lehce zraněné osoby jsme převezli na chirurgii nemocnice v Mariánských Lázních, jedna osoba zemřela na místě,“ doplnila Ptáčková.

Ve Zbůchu i v Losiné byla doprava na hlavních silničních tazích po dobu vyšetřování a odstraňování následků omezena. V Losiné podle Marešové havarovalo nákladní auto, které sjelo do příkopu, tam se nehoda obešla bez zranění.