Na Uherskohradišťsku nepojedou tři měsíce vlaky

Uherské Hradiště – Čtvrt roku nebudou od 18. března jezdit vlaky po trati spojující Uherské Hradiště se Starým Městem u Uherského Hradiště. Kolej bude zcela uzavřena a omezení se tak dotkne všech spojů včetně expresů a rychlíků z Prahy do Luhačovic resp. Veselí nad Moravou. Většina spojů odjíždí z výchozí stanice dřív, protože autobusy pojedou déle než vlaky. Tato změna se dotkne i spěšných vlaků, které obvykle jezdí z Brna přes Uherské Hradiště do Starého Města a během výluky budou ukončeny již v Uherském Hradišti

Všechny vlaky budou od 18. března po tři měsíce nahrazeny autobusovou dopravou mezi stanicemi Uherské Hradiště a Staré Město u Uherského Hradiště, která leží na koridorové trati Břeclav – Přerov. Cestující z rychlíků a expresů jedoucích z Prahy a Olomouce do Luhačovic nebo Veselí nad Moravou nebo v opačném směru stráví v autobusech delší dobu. Jejich spoje budou totiž nahrazeny v celém úseku mezi Starým Městem u Uherského Hradiště a konečnou stanicí. Omezení se týká expresů 524–529 a rychlíků 702–709.

V celé trase bude nahrazen také ranní osobní vlak 12204 ze Starého Města u Uherského Hradiště do Veselí nad Moravou. V opačném směru pojede mimořádný autobus, který vyrazí ve 12:45 z Veselí nad Moravou.

Autobusy budou vždy zajíždět k nádraží, výjimkou má být kunovická zastávka, kam vozidla nepojedou - zastaví na autobusové zastávce u školy na hlavní silnici.