Několik silnic je uzavřeno kvůli vodě, na horách je stále sníh

Praha – Řidiči se musí potýkat s komplikacemi v horách, kde se stále místy drží na vozovkách sníh, i v nížinách, kde je několik silnic zaplavených. Kvůli záplavám jsou uzavřeny pobřežní silnice v Děčíně, Lukavicích, Vejvanovicích a Opatovicích nad Labem. Na sníh a námrazu by si naopak měli dávat pozor řidiči na silnicích nižších tříd v Krušných horách a Jeseníkách.

Od včerejšího odpoledne je uzavřena labská pobřežní silnice, která spojuje centrum Děčína s jeho odlehlými městskými částmi Prostřední Žleb a Dolní Žleb. Obyvatelé jsou nyní odkázáni na železniční dopravu. Uzavírka je zatím ohlášena do sobotního večera.

Kvůli velké vodě zakázaly úřady vjezd také na silnici spojující Lukavice a Bohuslavice na Šumpersku. Silnice překonává řeku Moravu, jejíž hladina se výrazně zvedá. Objížďka je možná přes Mohelnici.

Řidiči nesmějí vjet ani na silnici III. třídy mezi Vjevanovicemi a Dvakačovicemi na Chrudimsku, která překonává řeku Novohradku, a na silnici přes Labe mezi Opatovicemi a Vysokou nad Labem.

Zatímco na řadě míst tál sníh a působil tak záplavy, na Šumavě naopak sníh napadl. Na vozovkách zrána leželo pět centimetrů nového sněhu, silničáři pracují na jeho odstranění.

S vrstvou ujetého sněhu musí počítat řidiči také na silnicích nižších tříd v Krušných horách a Jeseníkách.

Na některých místech jsou po ránu mlhy. Špatná dohlednost může komplikovat jízdu na Vysočině a také v pohraničním úseku dálnice D8.