Na Boleslavsku ubylo nahlášených nehod, měly ale horší následky

Mladá Boleslav - Na Mladoboleslavsku sice výrazně ubylo nahlášených nehod, mají ale horší následky než v minulém roce. Zatímco loni během prvních dvou měsíců nikdo na boleslavských silnicích nezemřel, letos si už nehody vyžádaly dvě oběti. Více je i zraněných, informoval mluvčí boleslavské policie Ladislav Mareš.

V únoru se na Boleslavsku stalo 101 nehod, což je o 80 méně než loni. Srovnávat tyto počty však nelze, protože od ledna nejsou řidiči povinni hlásit nehody až do škody 100 000 korun. „Z ostatních ukazatelů je ale patrné, že změny ve způsobu hlášení nehod nesníží jejich následky,“ uvedl Mareš.

V únoru si nehody na Boleslavsku vyžádaly jednu oběť. Nedaleko Horního Bousova na silnici spojující Mladou Boleslav a Jičín zahynul pětapadesátiletý řidič osobního auta, kterému do cesty vběhl kůň. Těžce zraněni byli v únoru čtyři lidé - stejně jako loni. Lehká zranění utrpělo 35 lidí, což je meziroční nárůst dokonce o 22 lidí.

Přestože bylo nahlášeno výrazně méně nehod, celková škoda přesáhla osm milionů korun, což je téměř o dva miliony více než během loňského února. Nejčastější příčinou zůstává vysoká rychlost a nevhodný způsob jízdy.