Opilý řidič naboural tři zaparkovaná auta, měl tři promile

Františkovy Lázně (Chebsko) - Tři zaparkovaná auta a jeden dům postupně naboural ve čtvrtek řidič nákladní Avie ve Františkových Lázních. Když ho nakonec zastavila hlídka policie, naměřila mu v dechu 2,87 promile alkoholu, informovala mluvčí chebské policie Martina Hrušková.

Pětačtyřicetiletý řidič nejprve v ulici Dr. Pohoreckého při couvání poškodil zeď a okenní parapet domu. Z místa ujel. V Ruské ulici zachytil o zaparkovaný Volkswagen Golf, ale opět od nehody ujel. U divadla zachytil pravým bokem vozidla o osobní auto, shodou okolností opět Volkswagen Golf, ale opět nezastavil. Dále pokračoval v jízdě k Městskému úřadu a v ulici ČSA vyjel na pravý chodník, kde poškodil další zaparkovaný vůz, opět Volkswagen Golf, a oplocení domu.

„Pokračoval dále v jízdě a před křižovatkou s ulicí Školní byl zastaven policejní hlídkou. Muž se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Při dopravních nehodách naštěstí nebyl nikdo zraněn. Celková způsobená škoda činí 70 000 Kč,“ popsala mluvčí.

Policisté opilému řidiči na místě odebrali řidičský průkaz. Navíc bude stíhán kvůli ohrožení pod vlivem návykové látky.