Na Rakovnicku srazil opilý mladík dva chodce

Nové Strašecí (Rakovnicko) - Dva chodce srazil ve čtvrtek večer na silnici mezi obcí Ruda a Novým Strašecím dvacetiletý opilý mladík, který nevlastní řidičský průkaz. Šestatřicetiletá žena zemřela na místě, třicetiletý muž zůstal zaklíněn na kapotě a mladík s ním ještě téměř dva kilometry pokračoval v jízdě. Stav zraněného je vážný, uvedl mluvčí rakovnické policie René Černý.

Mladík oba chodce, kteří šli při pravém okraji vozovky, přehlédl a čelně je srazil. Ženu náraz odhodil do příkopu a svým zraněním podlehla na místě, muž zůstal zaklíněn v pravé části čelního skla vozidla. Mladík s ním i přesto pokračoval v jízdě až do Nového Strašecí. „Z místa střetu se řidič snažil evidentně ujet, avšak při odbočování v Novém Strašecí nezvládl řízení, vyjel ze silnice a i se zaklíněnou osobou narazil do stromu,“ řekl mluvčí. Tam již mladíka zadrželi policisté.

Zraněný muž byl s těžkým zraněním převezen do kladenské nemocnice. „Řidič se o stav zraněných vůbec nezajímal a neposkytl žádnou pomoc. Dechová zkouška u něj odhalila 1,26 promile alkoholu,“ podotkl Černý s tím, že mladíka při řízení bez oprávnění přistihli policisté již na konci února, za což je trestně stíhán.

Mladík se svým jednáním dopustil trestných činů ublížení na zdraví s následkem smrti, ohrožení pod vlivem návykové látky, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a neposkytnutí pomoci. Za to mu hrozí vězení na tři až deset let.