V krupobití havarovalo na D1 několik aut, dálnice již je průjezdná

Měřín (Žďársko) – V silném krupobití nezvládl svůj vůz rozjetý řidič na dálnici D1, jeho ford se roztočil a narazil do středových svodidel. Přitom ještě bočně naboural do nákladního auta v pravém pruhu. Řidič osobního auta musel být z vozu vyproštěn a skončil s těžkými zraněními v nemocnici. Krátce po první nehodě se stala další, při ní se lehce zranil řidič dodávky, která vyjela z vozovky. Asi tři čtvrtě hodiny byla dálnice ve směru na Brno uzavřena, plně zprůjezdněna byla ale až po více než dvou hodinách.

Nehody se staly krátce po čtvrté hodině, před pátou byl umožněn průjezd odstavným a pravým pruhem. Po nehodě se na dálnici vytvořila asi čtyřkilometrová kolona, policie během uzavírky odváděla vozidla z autostrády na 119. kilometru. Zcela byla dálnice D1 na Brno zprůjezdněna až po čtvrt na sedm večer po vyproštění řidiče a odklizení trosek havarovaného fordu.

„Jeden řidič, kterého museli hasiči vyprostit z havarovaného vozu, byl s těžkými zraněními odvezen na traumacentrum do brněnské nemocnice, byl napojen na umělou plicní ventilaci. Druhý má jen lehké zranění,“ přiblížil stav zraněných řidičů primář záchranné služby kraje Vysočina Miroslav Havlík.