Stovky lidí se rozloučily s oběťmi hromadné vraždy

Petřvald - Tři sta lidí se v Petřvaldu na Karvinsku rozloučilo s oběťmi hromadné vraždy. Minulý týden zastřelil Makedonec Raif Kačar svoji bývalou přítelkyni, její rodiče i jejího nového přítele. Masakr se odehrál v restauraci Sokol. Vrah se nakonec sám střelil do hlavy. Za tragédií zřejmě stály spory o dítě a rozchod s přítelkyní.

Během víc než hodinového obřadu se mluvilo například o životě padesátiletého zavražděného muže, který pracoval jako horník a později jako státní zaměstnanec. Dostal prý vyznamenání za záchranu lidského života. Po obřadu pracovníci pohřební služby tři rakve vynesli a uložili do hrobů na petřvaldském hřbitově.

Motivem čtyřnásobné vraždy byly pravděpodobně spory o dítě a fakt, že Kačar se nebyl ochoten smířit s rozchodem se svou přítelkyní. Minulý týden v noci ze soboty na neděli přišel do restaurace Sokol, kde otec jeho bývalé přítelkyně slavil padesáté narozeniny. Kačar postupně zastřelil pětadvacetiletou ženu, její sedmačtyřicetiletou matku, otce a čtyřiatřicetiletého nového přítele mladé ženy. Nakonec se sám střelil do hlavy. Těžkému zranění podlehl po pěti dnech v ostravské fakultní nemocnici.

Dnešního pohřbu se zúčastnila i dcera zavražděné mladé ženy a jejího vraha. Dvouletou Nikolku ostravský okresní soud v pátek předběžným opatřením svěřil do péče strýce - čtyřiadvacetiletého bratra mladé ženy. Soud nyní bude zkoumat životní poměry rodiny a do měsíce by měl vydat definitivní rozhodnutí.