V Pošumaví se při dopoledních nehodách zabil jeden člověk

Katovice/Čachrov – Při dvou dopoledních nehodách na Strakonicku a Klatovsku zemřel jeden člověk a další tři se těžce zranili. Smrtelná nehoda se stala na silnici II/172 mezi Novosedly a Katovicemi na Strakonicku. Zemřel při ní čtyřiatřicetiletý řidič citroënu. Dvacetiletou řidičku fordu přepravil vrtulník do českobudějovické nemocnice. Nehoda se stala po desáté hodině, silnice potom byla přes čtyři hodiny uzavřena. O havárii informovala mluvčí jihočeské policie Jana Kameníková a dodala, že se jedná již o patnáctou letošní oběť jihočeských silnic.

Další čtyři zranění, z nich dvě vážná, si vyžádala nehoda na horské silnici mezi obcí Čachrov a vrchem Javorná. Havarovaly tam dva osobní automobily. Silnice v této části Klatovska je poměrně členitá s velkým počtem zatáček. Proč vozy havarovaly, ale není prozatím jasné. Jejich posádky hasiči během krátké chvíle vyprostili a poskytli jim první pomoc ještě před příjezdem záchranné služby.

Zhruba o dvě hodiny dříve zasahovali hasiči na Klatovsku u další nehody, kdy se poblíž Rejštejna převrátil na střechu rovněž osobní automobil. Jeho řidička vyvázla bez vážnějšího zranění. „Není vyloučeno, že silnice mohou být místy namrzlé,“ uvedl důstojník hasičů.