Hokejista Šlégr dostal nabídku kandidovat za ČSSD do sněmovny

Litvínov - Vítěz olympiády v Naganu hokejista Jiří Šlégr je jedním z největších sponzorů ČSSD a podle dnešní MfD bude nejspíš právě za sociální demokracii příští rok kandidovat do sněmovny. Ze zprávy o hospodaření ČSSD vyplývá, že Šlégr dal na loňskou volební kampaň ČSSD 500 tisíc korun. Strana za loňské vítězství v krajských a senátních volbách utratila 97,5 milionu korun.

„Jestliže někdo něco podporuje a chce, aby jeho strana vyhrála, může to udělat i takto. A proto jsem ČSSD podpořil,“ uvedl Šlégr v rozhovoru pro MfD. Nabídku vstoupit do politiky prý dostal od šéfa ČSSD Jiřího Paroubka, se kterým má podle vlastních slov dlouholeté vazby a dobře ho zná. „Pravděpodobně budu končit s hokejem,“ řekl hokejista.

Od sponzorů strana dostala celkem 38,1 milionu korun. Nejvíce - 26,5 milionu korun - od společnosti Cíl, která spravuje majetek ČSSD. Mezi sponzory patří kromě hokejisty Šlégra také šéf ústecké krajské organizace Petr Benda, který straně dal 651 tisíc korun, místopředseda Lubomír Zaorálek přispěl 250 tisíci korunami a předseda Jiří Paroubek 30 tisíci korunami. Nejvíc peněz šlo podle MfD za reklamu, konzultace americké poradenské společnosti PSB, pronájem aut a zajištění vylepovacích ploch.