Vyteklá nafta zdržela dopravu na silnici z Liberce do Ústí

Liberec - Vyteklá nafta zkomplikovala dnes dopoledne dopravu na silnici I/13 z Liberce ve směru do Ústí nad Labem. Kluzká, nebezpečná látka se dostala na komunikaci na téměř dvacetikilometrovém úseku od čerpací stanice v Liberci-Růžodole až po obec Rynoltice. Na hlavní spojnici mezi Libereckým a Ústeckým krajem se tvořily dlouhé kolony vozidel, uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru v Libereckém kraji Iva Michalíčková.

Na vozovce se kvůli ropné skvrně nestala žádná nehoda, policisté však museli řídit dopravu a na některých místech naváděli řidiče na objížďky. „K zásahu na silnici I/35 jsme vyrazili v 9:00. Ropnou látku tam likvidovalo v jednu chvíli devět hasičských jednotek a její odstranění z vozovky trvalo do 11:15,“ dodala Michalíčková.

Operační důstojník liberecké policie ve 12:30 řekl, že objížďky už skončily a řidiči mohou po komunikaci projíždět v jednom jízdním pruhu. „Rychlost jsme tam ale snížili na 40 kilometrů v hodině. Poslední omezení na silnici I/35 skončí přibližně mezi 14:00 až 15:00,“ uvedl policista. Ropné skvrny se táhly až k čerpací stanici v Rynolticích. Zatím není jasné, z jakého automobilu nafta unikala.