Duben bude teplotně nadprůměrný

Praha - Po rozpačitém začátku astronomického jara se v příštích dnech pravděpodobně konečně objeví teplejší počasí. Teploty se budou zvyšovat, na obloze se bude objevovat sluníčko a celý měsíc duben by měl být teplotně nadprůměrný. Srážky naopak budou podle dnes vydané výhledové měsíční předpovědi vzhledem k dlouhodobému normálu podprůměrné.


První dubnová dekáda bude skoro jasná až polojasná, ráno se mohou ojediněle objevit mlhy. V druhé polovině této dekády bude polojasno, přechodně až oblačno a místy s přeháňkami. Nejnižší noční teploty se mají pohybovat mezi šesti stupni Celsia a nulou, nejvyšší denní budou dosahovat 15 až 21 stupňů Celsia.

V období od 11. do 20. dubna bude oblačno až polojasno s občasnými přeháňkami. Noční teploty budou mezi šesti stupni Celsia a nulou, nejvyšší denní mezi 13 a 19 stupni Celsia. Posledních deset dní v dubnu by mělo být oblačno, místy s občasnými přeháňkami. Noční teploty by měly být mezi sedmi a jedním stupněm Celsia, denní maxima pak mezi 16 a 22 stupni Celsia.

Krokusy
Zdroj: ČT24