Podle policejních statistik zemřelo v březnu na silnicích 52 lidí

Praha - V březnu zahynulo na českých silnicích 52 lidí. Vyplývá to z upřesněných předběžných statistik zveřejněných na policejním webu. V porovnání se stejnými měsíci posledních let je zatím letošní březen s nejmenším počtem obětí dopravních nehod.

Bilance letošního března se ale ještě může zhoršit - není totiž vyloučené, že někteří lidé, kteří byli při nehodách těžce zraněni, svým zraněním ještě podlehnou.

Nejtragičtějšími dny byly podle předběžných statistik neděle 8. března, pondělí 9. března, pondělí 23. března a sobota 28. března, kdy pokaždé zahynuli čtyři lidé. Poslední březnovou sobotu navíc zemřeli i tři diváci, které při Valašské rallye smetlo závodní auto poté, co vyjelo z trati. Tuto událost ale policejní statistiky nehod nezahrnují. Nejčastější příčinou kolizí byl nesprávný způsob jízdy.

Nejtragičtější březen v posledních letech zažili řidiči na českých silnicích v roce 2007. Tehdy při nehodách zahynulo 80 lidí. V roce 2005 si březen vyžádal 65 obětí, o rok později o dva mrtvé více a v roce 2008 celkem 61 obětí.