V Ústí smetlo auto chodkyni, navzdory hlídce strážníků

Ústí nad Labem - Strážníci ústecké městské policie dnes začali hlídat přechody pro chodce na nebezpečné čtyřproudové ulici Sociální péče před Masarykovou nemocnicí. Zabránit střetu projíždějících aut s chodcem se jim však nepodařilo. Mluvčí ústecké policie Veronika Hyšplerová uvedla, že dnes tam automobil srazil starší ženu. Záchranáři ji odvezli do nemocnice. Hlídkující strážníci byli podle jejich mluvčí Jitky Koutné v té době asi 200 metrů daleko, hlídali jiný přechod blíže hlavnímu vchodu do nemocnice.

Podle Hyšplerové starší ženě dal automobil jedoucí v jednom z jízdních pruhů přednost, řidič vozidla, který jel v druhém pruhu, ale nezastavil a srazil ji. Jiří Vondra, mluvčí Krajské zdravotní, pod kterou nemocnice spadá, uvedl, že žena si při střetu zlomila ruku.

Rušná ulice Sociální péče, kterou musejí pacienti nemocnice přecházet, patří k nejrizikovějším místům na Ústecku. Při nehodě podobné dnešní na jednom z tamních přechodů v lednu automobil srazil dvě ženy, jedna zemřela, druhá byla těžce zraněná. Těžce zraněna tam byla i chodkyně při nehodě před necelými dvěma týdny.

Primátor Jan Kubata proto minulý týden strážníkům nařídil, aby ode dneška každý den od 6:30 do 17:00 hlídkovali u přechodů. Celou ulici budou navíc denně monitorovat dva mobilní radary městské policie a jeden stacionární umístěný na budovu nemocnice. Systém doplní dvě figuríny strážníků v životní velikosti. Přechod tam byl před několika týdny označen novými značkami a pruhy.