Policisté navrhují v zemi zrušit 200 přechodů

Praha – Dopravní policie navrhla, aby bylo zrušeno až 200 přechodů pro chodce na státních silnicích v celém Česku. Informoval o tom server Týden.cz. Při kontrole přechodů na komunikacích I. třídy našli podle serveru zhruba dva tisíce nedostatků. Na vyhodnocení kontrol pracovali policisté celý březen, přesto podle jejich šéfa Leoše Tržila stačili zmapovat jen silnice I. třídy. Přechody na dalších komunikacích vyhodnotí až na konci dubna.

„Chceme raději méně přechodů, ale kvalitních,“ řekl Tržil, podle kterého je řada přechodů ve špatném stavu. „Pak je otázka, jestli je takový přechod platný, nebo ne,“ dodal. Proto se teď dopravní policisté společně s dopravními inženýry zaměřili na vytipování přechodů, které by se daly osvětlit.

„Více přechodů znamená méně plynulou dopravu,“ je přesvědčen Tržil. Podle něj se přechody dělají i v takových místech, kde za celý den přejde jen desítka lidí. Podle serveru Týden.cz apeluje šéf dopravních policistů na to, aby se na prevenci a zabezpečení přechodů dávalo více peněz.