Střet s vlakem nepřežil spolujezdec

Mutěnice (Hodonínsko) - Dva lidé utrpěli těžké zranění při nehodě, která se stala dnes na nechráněném železničním přejezdu v Mutěnicích na Hodonínsku. Srazil se tam osobní vlak jedoucí z Hodonína do Zaječí s autem. Z místa nehody byli odvezeni dva tězce zranění spolujezdci z osobního automobilu, z nichž jeden později zemřel, informoval o tom Michal Miklenda z Drážní inspekce. Řidič osobního auta, který pravděpodobně kolizi zavinil, byl podle testů pod vlivem pervitinu, uvedl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Nehoda se stala krátce před desátou hodinou. Řidič automobilu byl zraněn lehce. Celková škoda byla předběžně odhadnuta na 160 000 korun. Provoz byl přerušen od 10:01 do 12:50 hodin. Drážní inspekce na místě nehody prověřuje, zda byly ze strany železnice dodrženy všechny platné předpisy. „Orientační test řidiče automobilu na ovlivnění návykovými látkami je pozitivní,“ uvedl Miklenda.

Při vyšetřování příčin neštěstí nalezli policisté ve voze injekční stříkačky. Test pak potvrdil, že řidič je pod vlivem omamných látek a jeho zmatené reakce nemusí být jen výsledkem šoku. Muži hrozí obvinění z nedbalostního ublížení na zdraví s následkem smrti a z poškozování cizí  věci.

Příčina neštěstí není zatím známa. Pátrají po ní kriminalisté společně s Drážní inspekcí. Cestující ve vlaku vyvázli bez zranění.