Při srážce vlaku s autem se těžce zranila řidička

Luková (Královéhradecko) - V Lukové na Královéhradecku se dnes ráno na železničním přejezdu střetl osobní vlak se Škodou Favorit. Řidička osobního vozu byla zraněna těžce, spolujezdec vyvázl s lehkým zraněním. Cestujícím ve vlaku se nic nestalo. Provoz na trati byl přerušen. České dráhy dopravu v úseku mezi Novým Bydžovem a Chlumcem nad Cidlinou zajistily autobusy.

Řidička vjela před projíždějící vlak na přejezdu zabezpečeném světelnou signalizací. Vlak, který jel ze Staré Paky do Městce Králové, před sebou auto tlačil zhruba 200 metrů. Podle mluvčího Českých drah Radka Joklíka byla světelná signalizace v době srážky v provozu. Příčiny a okolnosti nehody vyšetřuje policie.

Protože motorový vůz má po srážce poškozený podvozek, bude jej muset odtáhnout speciální nehodový vlak, uvedl Joklík. Odhadl, že provoz na trati by mohl být obnoven během dnešního odpoledne.

Škoda na vlaku se podle mluvčího Drážní inspekce Zdeňka Neusara odhaduje asi na 300 000 korun. Dalších 35 000 korun je škoda na autu, trati a přejezdu.