V Ostravě se objeví nové autobusy

Ostrava – Dopravní podnik Ostrava zařazuje do provozu sedmnáct nových nízkopodlažních autobusů, všechny od Solarisu. Jedná se o deset 12metrových, jedno 15metrové a šest 18metrových vozidel, díky jejich nákupu dosáhl podíl nízkopodlažních autobusů v parku DPO necelé třetiny celkového počtu. S deseti nejkratšími autobusy se cestující mohou setkat již v dubnu, zbylých sedm vozů se na pravidelných linkách objeví v květnu. Podle informací dopravního podniku splňují nové autobusy nejpřísnější ekologická kritéria a při svém provozu budou k ostravskému životnímu prostředí mnohem šetrnější než starší vozidla.

„Novinky usnadní práci také samotným řidičům, kteří se budou moci při couvání spolehnout na kamery v zadní části vozu. Nově budou moci díky kamerovému systému sledovat také dění přímo ve vozidle,“ řekl ředitel Dopravního podniku Ostrava František Kořínek.

Se sedmnácti novými Solarisy má nyní DPO 107 nízkopodlažních autobusů, celkem vlastní 338 vozů. „Překročili jsme tak hranici třiceti procent a v budoucnu již neuvažujeme o nákupu jiných vozidel než nízkopodlažních,“ komentoval situaci ředitel podniku František Kořínek.