Cyklisté zkomplikovali dopravu v Praze, ucpali magistrálu

Praha – Cyklisté, kteří se v podvečer účastnili tradiční Velké jarní cyklojízdy, způsobili dnes komplikace v pražské dopravě. Ve Wilsonově ulici byl po 18. hodině v obou směrech provoz na stupni pět, řekla operátorka z Dopravně informačního centra. Cyklisté vyjeli z náměstí Jiřího z Poděbrad, jeli přes Anglickou, Legerovu a Wilsonovu ulici. Pokračovat by měli do ulic Ke Štvanici, Na Františku, na Mánesův most, do ulice Milady Horákové, na Letenské náměstí a do Veletržní. Cílem trasy je podle jejich internetové stránky kino Oko v ulici Františka Křížka v Praha 7, kde bude v předpremiéře promítán film Auto*Mat.

„Vytvořily se veliké kolony. Wilsonova byla ucpaná obousměrně, řidiči byli zvědaví, co se děje. Před 19. hodinou se ve Wilsonově z centra provoz zlepšil, ve Wilsonově do centra u Václavského náměstí je stále stupeň pět,“ uvedla operátorka s tím, že cyklisté sjížděli z magistrály u Štvanice a kolem 19:00 dojeli na Palachovo náměstí.

„Na každoroční akci dohlížela dopravní policie, dopravu to vždycky trochu zkomplikuje. Předpokládám, že policisté zastavovali dopravu a nechali cyklisty projet,“ řekl pražský policejní mluvčí Ján Mikulovský.