Děti zřejmě založily požár, dvě to zaplatily životem

Trutnov – Tragicky skončil požár slámy a pěti skladů stavebnin v Trutnově. Uhořely při něm dvě děti - 16letá dívka a 8letý chlapec. 13letý chlapec, kterému se podařilo útect, hasičům řekl, že s ním byly ještě další děti. Ty se ale už zachránit nepodařilo. Hoch skončil s popálenými zády v nemocnici, je ale mimo ohrožení života. Podle dosavadních informací si zřejmě děti ve skladu slámy hrály a požár založily. Škoda se pohybuje kolem pěti milionů korun. Případem se zabývá policie.

Sklad slámy v trutnovské čtvrti Bojiště v areálu bývalého zemědělského podniku začal hořet v neděli přibližně dvě hodiny po poledni. Na místě zasahovalo šest jednotek hasičů. Práci jim ale komplikoval silný vítr. Ten také způsobil, že se oheň ze zastřešeného a jinak volně přístupného skladu slámy rozšířil i na přilehlé sklady stavebního materiálu a dokonce až na sto metrů vzdálený objekt bývalého kravína. Požár se nakonec podařilo dostat pod kontrolu. Hasiči skončili s dohašováním až v pondělí ráno.

Popálený chlapec leží v trutnovské nemocnici. „Utrpěl popáleniny 1. a 2. stupně na asi sedmi procentech těla. Nyní je u nás na pozorování,“ řekl mluvčí nemocnice Miroslav Nývlt.

Sklad slámy o rozměrech zhruba 36 krát sedm metrů byl naplněn slámou asi z jedné třetiny. Střecha skladu silný žár nevydržela a zřítila se. Z objektu se stavebninami o rozměrech zhruba 36 krát 27 metrů se podařilo zachránit několik vozidel. Nákladní avie a stavební materiál, například cement či skelná vata, shořely. Objekt oheň ale zcela zničil.