Po srážce vlaku s telaty se zranili dva hasiči

Město Albrechtice (Bruntálsko) - Osobní motorový vlak se v noci na dnešek srazil ve Městě Albrechtice na Bruntálsku se stádem telat. Šlo o poslední spoj z Krnova ve směru na Město Albrechtice. Když přivolaní hasiči dojeli na místo, v motoráku již nikdo z cestujících nebyl. Minimálně dvě zvířata srážku nepřežila, další dvě byla zraněna. Další pak chytali přivolaní hasiči. Při zásahu se dva z nich zranili. Cestující ve vlaku vyvázli bez zranění, informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Sedmičlenné stádo vzrostlých telat uteklo z farmy v Třemešné. Během noci ušlo asi čtyři kilometry a dostalo se až k železniční trati ve Městě Albrechtice.

Případ vyšetřuje policie. „Škoda na vlaku se pohybuje okolo 25 000 korun. Policisté našli majitele. Zatím není jasné, zda bude záležitost kvalifikována jako přestupek či trestný čin,“ řekl mluvčí bruntálské policie.

„Jedno ze zraněných telat, všechna mohla mít odhadem kolem tří metráků, leželo po srážce s vlakem zraněné v kolejišti. Další tři srazil vlak z náspu. Dvě telata podle dostupných informací nepřežila, dva zraněné kusy hasiči svázali lany a předali majiteli farmy,“ uvedl Kůdela.

Dodal, že další dvě zvířata zmizela ve tmě a třetí se vydalo směrem k frekventované silnici. „Hasičům se tele podařilo zahnat do oploceného areálu fotbalového hřiště, kde jej během půlhodiny odchytili,“ doplnil.

Při zásahu se zranili dva hasiči. Jeden uklouzl při vytahování telete na náspu u kolejiště a narazil si hrudník. „Druhý dostal od mladého rohatce kopanec pod koleno,“ dodal Kůdela.