Bouřka vytopila v Moravskoslezském kraji několik sklepů

Ostrava - Intenzivní bouřka doprovázená silným větrem a krupobitím vytopila v Moravskoslezském kraji několik sklepů a působila potíže v dopravě. V obydlených oblastech spadlo několik stromů, další vítr nalomil. Nikomu se ale nic nestalo a živel nezpůsobil ani žádné větší škody. Čerpat vodu ze zatopených sklepů jeli hasiči například do Rýmařova, Horního Benešova a Břidličné na Opavsku a také do jedné z opavských základních škol.

V Ostravě voda způsobila potíže řidičům v Těšínské ulici v městské části Slezská Ostrava, kde se vytvořilo na silnici jezero. Zřejmě největší práci s vodou měli dobrovolní hasiči z Fulneku na Novojičínsku, kteří v místní části Lukavec uvolňovali koryto potoka a čistili také přilehlou komunikaci. Přívalový déšť způsobil komplikace i v pražských Nuslích, kde voda zatopila sklepy. Odčerpávaly ji čtyři hasičské jednotky.

Před bouřkami a přívalovým deštěm varovali meteorologové už během dne. Lidé by měli počítat i s větrem, který může v nárazech dosáhnout rychlosti až 75 kilometrů v hodině. Výstraha meteorologů platí pro šest krajů - Jihočeský, Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký, Moravskoslezský a Vysočinu.

Dnešní teploty by se měly pohybovat většinou kolem šestnáci stupňů, na jihu Moravy by mohly dosáhnout až na dvacet pět stupňů Celsia. V úterý se - na začátek zmrzlých mužů - lehce ochladí, mělo by být kolem šestnácti stupňů. Bude oblačno až zataženo a úhrn srážek do deseti milimetrů.