Auto srazilo na chodníku kočárek, dítě je vážně zraněno

Plzeň - Velmi vážné zranění utrpěla dnes v Plzni sedmiměsíční holčička při srážce dvou vozidel na sídlišti Lochotín. Podle informací plzeňských hasičů po srážce osobního mercedesu s dodávkou vjela dodávka na chodník, kde stála žena s kočárkem. Ten uvázl pod koly vozidla. Dítě utrpělo úraz hlavy s podezřením na vnitřní poranění, uvedla mluvčí krajské záchranné služby Lenka Ptáčková. Matka dítěte nebyla fyzicky zraněna, utrpěla však šok. Zranění naopak srážka způsobila oběma řidičům a spolujezdci.

„Dva muži z vozidel ve věku 40 až 50 let skončili s lehkými až středně těžkými poraněními hlavy a tržnými ranami na chirurgii,“ přiblížila mluvčí záchranky. Dítě ošetřují lékaři na jednotce intenzivní péče plzeňské fakultní nemocnice. Podle administrátora nemocnice nebudou poskytovat bližší informace o stavu dítěte, rodiče si to nepřejí.

Nehoda se stala na křižovatce ulic U Jam a Jesenická. Podle očitého svědka jel osobní vůz mercedes po hlavní silnici a z boku do něj narazila dodávka, která po odmrštění srazila ženu s kočárkem na chodníku. „Dodávka prorazila plot a vlétla na zahradu rodinného domku, kočárek zůstal mezi vozidlem a betonovým sloupkem,“ řekl svědek.