Řidič přejel mezi poli spícího muže, z místa nehody ujel

Žítková (Uherskohradišťsko) - Řidič z obce Žítková na Uherskohradišťsku přejel v noci na dnešek při jízdě autem v lokalitě Kopanice čtyřiapadesátiletého muže, který pravděpodobně usnul na polní cestě a vážným zraněním na místě podlehl. Muž od nehody ujel, policisté ho později zadrželi. Událost nadále vyšetřují, informoval mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

Řidič se při večerní jízdě pravděpodobně plně nevěnoval řízení a v jednom místě přejel muže, který ležel na polní cestě. Po střetu nemohl sám přejetého muže vytáhnout, a tak běžel do vesnice pro pomoc. „Vrátil se i se sousedem a muže zpod auta vyprostili. Soused pak běžel do obce k dalšímu sousedovi zavolat záchranku. Když se vrátil na místo nehody, našel na louce pouze ležícího mrtvého. Řidič i s autem odjel,“ popisoval Mergental.

Přivolaní policisté zjistili, že řidič přijel domů, kde auto zaparkoval. „Ženě pak řekl, že se jde oběsit, a utekl z domu do lesa. Policisté přivolali posily a začali po muži pátrat. Nad ránem pátrací akci přerušili s negativním výsledkem. Po sedmé hodině ráno se vydali muže hledat znovu. Po dvou hodinách hledání našli policisté pohřešovaného muže živého a zdravého u jednoho ze sousedů,“ uvedl Mergental.

Policisté muže podezřelého ze zavinění tragické nehody zajistili a odvezli na obvodní oddělení. Další podrobnosti ke smrti čtyřiapadesátiletého muže, který je letos šestou obětí dopravních nehod na Slovácku, kriminalisté zjišťují.