Z Pardubic do Hradce Králové nepojedou vlaky

Pardubice – Oprava železniční trati mezi Pardubicemi a Hradcem Králové zcela přeruší provoz na frekventované železniční trati. V celém úseku mezi oběma krajskými městy budou vlaky od pondělí 25. května až do čtvrtka 28. května nahrazeny autobusy. Výluka začne v pondělí v 9:00, přerušena bude od středy 18:00 do čtvrtka 8:00 a skončí ve čtvrtek ve 14:00. Dotkne se osobních vlaků z Pardubic přes Hradec Králové do Jaroměře nebo Chocně a také rychlíků Pardubice–Liberec. České dráhy vydaly k omezení výlukový jízdní řád.

Náhradní autobusová doprava bude vedena ve třech variantách – zastávkové autobusy budou označené jako linka Z, spoje zastavující pouze v Rosicích nad Labem označené jako A a autobusy R jedoucí od pardubického k hradeckému nádraží bez zastávky.

Zastávkové náhradní autobusy budou většinou stavět u nádraží. V Pardubicích-Semtíně budou autobusy zastavovat na křižovatce u odbočky k železniční zastávce (u firmy DAF) a v Čeperce zastaví v obci u restaurace U Metelků. U královéhradeckého hlavního nádraží bude stanoviště náhradních autobusů umístěno na konci 1. nástupiště vpravo za staniční budovou ve dvoře nákladního obvodu.