V neděli bude uzavřena Hlavní třída v Porubě, autobusy pojedou odklonem

Ostrava – Městské autobusy v ostravské Porubě budou od sobotního do nedělního večera objíždět uzavřenou Hlavní třídu. Omezení se dotkne linek 40, 44, 45, 54, 56 a 58. Hlavní třída bude uzavřena kvůli sportovní akci Nestlé Life In Line Tour 2009. Ulice bude uzavřena obousměrně v celé délce. Výluka začne v sobotu 6. června ve 20 hodin a skončí v neděli 7. června rovněž ve 20 hodin. Noční autobusy linky 43 budou jezdit bez omezení. Informoval o tom Dopravní podnik Ostrava.

Linka 40 pojede z křižovatky ulic Nábřeží SPB a Porubská do zastávky Dělnická, dále Francouzskou, Opavskou a Sokolovskou ulicí do zastávky Poruba-vozovna a dále po své trase. V opačném směru bude zastávka Poruba-vozovna umístěna na provizorním platu v Sokolovské ulici asi 70 metrů od křižovatky Opavské a Sokolovské. Francouzskou, Opavskou a Sokolovskou ulicí do zastávky Poruba-vozovna pojede také linka 44.

Linka 45 pojede z křižovatky ulic Nad Porubkou a Francouzská do Francouzské ulice, kde zastaví v přemístěné zastávce Bytostav. Pokračovat bude stejně jako další linky ulicemi Opavskou a Sokolovskou do zastávky Poruba-vozovna.

Linky 54 a 56 pojedou z křižovatky Francouzské a Hlavní třídy po ulici Francouzské až do výstupní zastávky Telekomunikační škola. Ta bude umístěna před křižovatkou ulic Francouzská a Opavská na dlážděném nástupišti. Tatáž zastávka bude sloužit pro linky 54 a 56 také jako nástupní a dále autobusy pojedou Opavskou ulicí, kde se otočí, vrátí se do Francouzské a přes Polskou ulici se vrátí svou trasu.

Linka 58 pojede z přeložené zastávky Poruba-vozovna Opavskou ulicí a ulicí 17. listopadu do tramvajové zastávky Areál VŠB a přes ulici Dr. Slabihoudka se dostane na svou obvyklou trasu.