Doprava v Legerově kolabovala kvůli opravám vozovky

Praha – Pevné nervy i v sobotu dopoledne potřebovali řidiči, kteří se vydali do centra Prahy. Kvůli pracím na vozovce zcela zkolabovala doprava v Legerově ulici, fronta aut dosahovala až do ulice 5. května. Po poledni v dopravním sedle se fronta zkrátila, přesto musí řidiči i nadále v Legerově počítat s menším zdržením. Komplikace zažívají řidiči také v opačném směru v Sokolské ulici, kde rovněž probíhají práce na silnici, a jízda tak připomíná spíše slalom. Situace je v Sokolské ale podstatně lepší, dopravní intenzita i ve špičce dosáhla třetího stupně z pěti, nyní se tam jezdí zcela plynule.

Důvodem kolon v Legerově ulici jsou opravy vozovky v části ulice. Ve spojení s nedávno zavedeným trvalým zúžením na tři pruhy a semafory v křižovatce s Rumunskou ulicí způsobila tato opatření kolaps i víkendové dopravy, která je slabší než v pracovní dny.

Zácpa se z magistrály nepřenesla na žádné další komunikace, ve zbytku Prahy je provoz plynulý. Legerovu mohou řidiči objet po nábřeží, sjedou-li u Pražského povstání k Podolské vodárně. Po cestě po vltavském pravém nábřeží se vrátí zpět na magistrálu u hotelu Hilton na Těšnově.