Střet vlaku s autem si vyžádal dva mrtvé

Tochovice (Příbramsko) - Na železničním přejezdu mezi obcemi Tochovice a Ostrov se odpoledne srazil osobní vlak s autem. Po nehodě zemřel na místě jedenáctiletý chlapec, osmnáctiletá řidička fabie byla s těžkým zraněním převezena vrtulníkem do nemocnice v Praze, lékaři ji ale nedokázali zachránit, uvedla mluvčí příbramské policie Monika Schindlová. Ve vlaku se podle mluvčího Českých drah Petra Šťáhlavského nikdo nezranil, ačkoli motorový vůz po srážce vykolejil.

Podle Schindlové se nehoda stala na železničním přejezdu s výstražnými světly. „Podle předběžného šetření byla signalizace na přejezdu v činnosti, zavinění tedy zřejmě nebude na straně železnice. Definitivně to nicméně potvrdí až odborná expertiza,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar. Zároveň podotkl, že na přejezdu byly donedávna závory, samotná světla je nahradila zhruba před týdnem. Vlak mířící z Březnice do Příbrami jel před nehodou zhruba šedesátikilometrovou rychlostí.

Provoz na trati byl po nehodě přerušen, místo osobních vlaků i rychlíků jezdí autobusy. Po železnici se začalo opět jezdit před půl sedmou večer.