V Plzni kvůli rekonstrukci ulice kolabuje doprava

Plzeň - V Plzni kvůli rekonstrukci kolabuje frekventovaná Karlovarská třída. Práce jdou podle obyvatel a řidičů pomalu a chtějí po magistrátu jejich lepší organizaci. Velké problémy mají s průjezdem i sanitky, které bojují zejména o čas.

Podle řidičů je průjezd ve špičce opravovanou Karlovarskou třídou téměř nemožný. Sanitky, které jindy bojují o vteřiny, tam nemají v podstatě šanci na rychlý převoz. Do fakultní nemocnice se jinou cestou nedostanou a objížďky jsou také přeplněné a mnohdy ještě zdlouhavější.

„Každopádně bych apeloval i na představitele firmy, aby urychlili svoji práci, tak aby opravdu dosažení toho nemocničního zařízení bylo co nejsnazší,“ uvedl radní pro zdravotnictví Plzeňského kraje Václav Šimánek (ČSSD).

Reportáž Karla Vovesného (zdroj: ČT24)

Lidem vadí zejména to, že stavba postupuje pomalu. Navíc ve špičkách v pracovní době přes den, kdy je největší provoz, ale nikdy ne přes noc. Vedení Plzně o problému ví a primátor už se svým technickým náměstkem našel řešení. Město povolí stavbu i přes noc, což není ve městě vůbec jednoduché, ale musí se spolehnout na trpělivost místních lidí.

„Pokud si budou stěžovat a budou naměřeny vyšší limity, budeme muset se stavbou v noci přestat,“ řekl primátor Plzně Pavel Rödl (ODS). Termín dokončení stavby je až v listopadu.