V Praze narazilo auto do zdi, jeden člověk zemřel

Praha - Při dopravní nehodě, která se stala v noci na dnešek v Radlické ulici v Praze 5, zahynul jeden člověk a čtyři lidé utrpěli zranění. Podle dopravních policistů se příčinou nehody stala zřejmě nepřiměřená rychlost. Policie na místě zjistila, že řidič vozu byl pod vlivem alkoholu. Proti řidiči zahájil policejní komisař trestní řízení pro trestné činy ohrožení pod vlivem návykové látky a ublížení na zdraví s následkem smrti.

Auto značky Renault s pětičlennou posádkou vyjelo asi hodinu po půlnoci ze silnice a narazilo do domu. Dva členové posádky vozidla utrpěli lehká zranění, další dva cestující zranění těžká a dvaadvacetiletý mladík zranění smrtelná. Některé z pasažérů museli z vraku vyprošťovat hasiči.

Na místě události policisté zjistili u řidiče alkohol orientační dechovou zkouškou. Na displeji přístroje se totiž objevila hodnota 1,8 promile alkoholu v řidičově krvi. V případě odsouzení hrozí řidiči trest odnětí svobody až na osm let. 

Kvůli vyšetřování a likvidaci následků nehody byla Radlická ulice uzavřena téměř v celé šíři, zprůjezdněn zůstal pouze jeden jízdní pruh. Kvůli nízké hustotě provozu se však v místě havárie netvořily žádné kolony.