Matka, která skočila s dětmi pod metro, zatím nebude stíhána

Praha - Policie prověřuje případ matky, která se dvěma malými dětmi v pondělí večer skočila pod vlak metra ve stanici Anděl. Pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan ale potvrdil, že žena zatím nečelí podezření ze spáchání trestného činu. Mluvčí motolské nemocnice Eva Jurinová oznámila, že třicetiletá žena je ve vážném stavu, má poraněné ledviny.

„Zatím nelze spekulovat o tom, zda se žena dopustila nějakého trestného činu,“ uvedl Hulan. Policisté nyní čekají na závěry lékařských a psychologických posudků. Teprve potom budou moci říci, zda podle nich matka spáchala nějaký kriminální čin nebo přestupek. „Zatím z žádných informací nevyplynulo, že by se jednalo o protiprávní jednání,“ dodal policejní mluvčí.

Již podle dřívějšího vyjádření policie přežily žena a její dcery, tříletá a dvouměsíční, pravděpodobně díky rychlé reakci řidiče vlakové soupravy. Vlak totiž začal při vjezdu do stanice troubit a prudce zabrzdil. Souprava se zastavila zhruba ve dvou třetinách délky nástupiště.

Matka s dětmi byla převezena do pražské nemocnice v Motole. „U dětí zatím testy neprokázaly vážná zranění,“ řekla Jurinová s tím, že se ale situace může změnit.

Ještě před incidentem po matce s dcerami pátrali policisté. Žena odešla s dětmi v neděli ze svého domova v Praze. Jejich zmizení policii ohlásil v neděli před půlnocí manžel.

Mluvčí pražské policie Tomáš Hulan
Zdroj: ČT24