Olomouc čekají oslavy 110. výročí MHD

Olomouc - Olomouc čekají dnes a v sobotu oslavy 110. vzniku výročí městské hromadné dopravy. Zájemci si tak mohou například prohlédnout historické tramvaje a areál místního dopravního podniku. Součástí akce je také setkání historických tramvají s historickými vlaky, informovala mluvčí dopravního podniku Magdaléna Kopřivová.

Zájemci se budou moci podívat na obě historické tramvaje dopravního podniku, například dnes odpoledne, kdy budou stát zhruba od 12:15 do 13:48 u hlavního vlakového nádraží. Jejich setkání s historickým vlakem na železničním přejezdu poblíž zastávky Nádraží město dopravní podnik plánuje na pátečních 14:00.

„Další setkání s parní lokomotivou se uskuteční na stejném místě v sobotu ve 14:10. V sobotu se také bude konat den otevřených dveří v dopravním podniku. Pro zájemce bude zpřístupněna tramvajová vozovna v Koželužské ulici i odstavná plocha pro autobusy v ulici Dolní Hejčínská. V areálu podniku si lidé budou moci prohlédnout i historické tramvaje,“ uvedla mluvčí.

Na své si v Olomouci přijdou i příznivci železnice. Nadace Okřídlené kolo pro ně připraví v pátek a v sobotu na hlavním vlakovém nádraží výstavu a jízdy historických vlaků.