Policie zasahuje kvůli čtvrtmiliardovému daňovému úniku

Praha - Protikorupční policie provádí od úterý v Praze rozsáhlý zátah kvůli případu s daňovými úniky, kde může škoda dosahovat až čtvrtmiliardy korun. Podle mluvčího protikorupční policie Romana Skřepka probíhají na různých místech prohlídky: "Zahájili jsme úkony trestního řízení." Policie o akci zatím nechce informovat z obavy před zmařením vyšetřování, podrobnosti zveřejní zřejmě až příští týden. O koho se tedy zajímá a zda bude někdo obviněn, není v tuto chvíli jasné. Informaci přinesl deník Právo.

„Můžeme potvrdit, že se realizuje případ daňových úniků, ale v této fázi nemůžeme říci nic bližšího,“ řekla Štěpánka Zenklová, mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze, které případ dozoruje. 

Jedním z vazebně stíhaných v této kauze je podle středočeského hejtmana Davida Ratha i člen ČSSD, který působí v managementu středočeských krajských organizací. Rath ovšem popřel, že by on osobně či jeho strana měli s rozsáhlými daňovými úniky cokoliv společného. 

Hejtman odmítl konkretizovat, o koho jde. Uvedl pouze, že stíhaný je členem jedné z místních organizací středočeské ČSSD a kvůli kauze staré několik let mu hrozí pozastavení členství v sociální demokracii. Podle serveru Euro.cz skončil ve vazbě blízký spolupracovník Ratha, investiční náměstek oblastních nemocnic Středočeského kraje Filip Bušina.