Kvůli rozsáhlým daňovým únikům obvinila policie osm lidí, včetně člena ČSSD

Praha - Policisté obvinila v případu rozsáhlých daňových úniků osm lidí, kteří svým jednáním měli státu způsobit škodu nejméně 300 milionů. Za to jim hrozí trest od pět do dvanácti let ve vězení. Žalobci podle mluvčí městského státního zastupitelství Štěpánky Zenklové navrhli, aby soud čtyři osoby umístil do vazby.

Mezi obviněnými je zřejmě i člen ČSSD Filip Bušina, který působí jako investiční náměstek oblastních nemocnic ve Středočeském kraji, uvedl to server Euro.cz. Nepřímo to potvrdil i středočeský hejtman David Rath, který uvedl, že ve vazbě skončil sociální demokrat, který působí v managementu středočeských krajských organizací. Jiří Paroubek dnes na tiskové konferenci uvedl: „Ten muž je členem sociální demokracie několik týdnů… a buď si už pozastavil členství, nebo mu bude v příštích hodinách pozastaveno.“

Rath zároveň zdůraznil, že ani on, ani vedení kraje nebo strana nemají s daňovými úniky nic společného. Protikorupční policie ani státní zastupitelství však zatím podrobnosti k případu nechtějí sdělit. Už od úterý probíhal v Praze rozsáhlý zásah, na mnoha místech uskutečnili kriminalisté domovní prohlídky.