Mezi pardubickou ODS koluje anonym očerňující vedení

Pardubice - Mezi členy pardubické ODS koluje anonymní e-mail, který očerňuje některé její členy. Včera večer se případem zabývala i oblastní rada ODS v Pardubicích. Tři lidé z regionálního vedení strany už kvůli anonymu podali trestní oznámení. Jedním z poškozených je i lídr regionální ODS a poslanec Daniel Petruška. Podle anonymu měl ovlivnit rozhodování členů strany při sestavování kandidátek pro podzimní volby.

Ve stranickém anonymu se mimo jiné píše, že poslanec Petruška stál v pozadí dva roky starého incidentu, kdy někdo podpálil primátoru Pardubic Jaroslavu Demlovi osobní automobil. „Tento způsob boje se mi zdá už za hranicí všech pravidel, která jsou přípustná,“ řekl ČT Petruška, který podle svých slov popírá, že by měl s podpalováním auta cokoliv společného.

E-mail byl odeslán z adresy dlouholeté členky pardubické ODS a starostky prvního pardubického obvodu Hany Tomanové, která ale tvrdí, že s textem nemá nic společného a někdo se jí tímto způsobem snaží poškodit. Podala proto trestní oznámení na neznámého pachatele. Policie nyní prověřuje, zda případ naplňuje všechny znaky skutkové podstaty trestného činu pomluvy.

Reportáž Erika Knajfla (zdroj: ČT24)

Celé prošetření případu požaduje i primátor Deml. On i poslanec Petruška potvrdili, že tuší, kdo anonym napsal. Nikoho ale jmenovat nechtěli. Řekli jen, že jde o jejich kolegu z ODS.