Řidič, který v sobotu opilý srazil u Davle tři lidi, je ve vazbě

Davle - Čtyřiapadesátiletý muž, který v sobotu večer v podnapilém stavu srazil autem u středočeské Davle tři lidi, přičemž jedenáctiletá dívka svým zraněním v nemocnici podlehla, byl v pondělí vzat do vazby. Soudce přihlédl k tomu, že muži byl v minulosti řidičský průkaz již několikrát odebrán, řekla dnes mluvčí policie Praha-venkov Štěpánka Zatloukalová. Policisté podle mluvčí řidiči škodovky naměřili po nehodě 2,34 promile alkoholu. Za volant podle ní navíc usedl bez řidičského průkazu. Je podezřelý z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky, řízení bez řidičského oprávnění a těžkého ublížení na zdraví.

„V minulosti již několikrát řídil pod vlivem alkoholu. To je také důvod, proč mu pravděpodobně hrozí trest při horní hranici trestní sazby,“ podotkla mluvčí. Do vězení by podle Zatloukalové mohl jít až na pět let.

Nehoda se stala na silnici z Davle do Štěchovic v sobotu pozdě večer. Muž ve škodovce zezadu srazil dívku jedoucí na kole a jejího otce, který navíc vezl v přívěsném vozíku dvouletého syna. Obě děti při nehodě utrpěly zranění, dívka na jejich následky v neděli zemřela, její bratr na životě ohrožen není.