Vilu Milada ústav nepotřebuje

Praha - Ústav pro informace ve vzdělávání (ÚIV) nabídne jiným státním organizacím pražské vily Milada a Miluška s přilehlými pozemky, které nepotřebuje. Obě vily v minulosti využívali squatteři. Z Milady je bezpečnostní agentura, kterou si najal ÚIV jako správce objektu, násilím vystěhovala koncem června. O nabídce Ústavu pro informace ve vzdělávání informovala jeho mluvčí Bohumila Beranová.

ÚIV vily s pozemky nabídne jiným státním organizacím na oficiálním internetovém informačním serveru o dražbách a ostatních nabídkách http://www.centralniadresa.cz/ a v tištěné podobě nabídku zašle i všem ministerstvům. Vila Milada leží na rozhraní Troje a Holešovic. Squatteři ji podle ÚIV obývali od roku 1997. Objekt zvaný Miluška se nachází asi 200 až 300 metrů od Milady.

ÚIV by byl nejraději, kdyby vily v budoucnu získala univerzita. „Na nás to ale nezáleží,“ upozornila Beranová. Podle zákona je však musí ÚIV napřed nabídnout státním organizacím. Pokud o ně neprojeví zájem, může dát vily do veřejné nabídky.