U Týniště nad Orlicí probíhá železniční výluka

Týniště nad Orlicí – Na železniční trati mezi Týništěm nad Orlicí a Častolovicemi začala dvoutýdenní výluka, která skončí 24. července. Místo všech vlaků včetně rychlíků jezdí náhradní autobusy. Mezistátní rychlíky, které po této trati jezdí mezi Prahou a Wroclawí, jsou ve výlukovém úseku odkloněny přes Choceň a Ústí nad Orlicí. Výluka probíhá také na odbočné trati Častolovice – Solnice, kde skončí ve stejném termínu jako na hlavní trati z Týniště do Častolovic. Vlaky na odbočné trati jsou nahrazovány autobusovou dopravou v celém úseku.

Po dobu výluky je mezi Týništěm nad Orlicí a Častolovicemi, resp. Solnicí zrušena služba úschovy během přepravy – to znamená, že náhradními autobusy není možné vozit kola. Totéž platí také u vlaků na trati z Doudleb nad Orlicí do Rokytnice v Orlických horách.

Náhradní autobusy budou v některých místech zastavovat u nádraží, řada zastávek ale bude během výluky jinde. V Lípě nad Orlicí budou autobusy zastavovat na zastávce linkových autobusů U kovárny. V Česticích na zastávce linkových autobusů, místo v Častolovicích-zastávce bude možné nastoupit do náhradních spojů na častolovickém náměstí. V Synkově budou autobusy zastavovat na zastávce U kovárny, ve Slemenu na zastávce U mlýna. Rychnov nad Kněžnou-zastávka bude přemístěna na hlavní silnici I/14. Docela bez obsluhy zůstane Solnice-zasávka, náhradní autobusy naopak budou pro výstup zastavovat u nemocnice v Rychnově nad Kněžnou.