Kvůli uzavírce pražské Veletržní ulice se tvoří kolony

Praha - Uzavírka Veletržní ulice také dnes výrazně komplikuje pražskou dopravu. Zejména ráno kolem osmé a poté kolem čtvrté odpoledne se ucpalo především nábřeží Kapitána Jaroše a Letenský tunel, kudy vede objízdná trasa. Po páté hodině odpoledne se ale situace zlepšila, v tunelu i na nábřeží je provoz na druhém stupni. Po pondělním kolapsu v Argentinské ulici se podařilo v odpolední špičce udržet tamní dopravu v rozumných mezích, nyní je také tam provoz na druhém stupni. Veletržní ulice je v úseku mezi ulicí Dukelských hrdinů a Letenským náměstím uzavřena od soboty až do 20. srpna. Podle Dopravního informačního centra (DIC) kolony ráno zasahovaly až do Argentinské ulice, potíže byly i před Těšnovským tunelem.

Podle dispečera DIC byla v úterních špičkách situace srovnatelná s pondělím. „Řidiči se nepoučili, přijíždějí sem a zkoušejí, jestli to vyjde,“ uvedla již dopoledne dispečerka Dopravního centra.

Problémy s uzavřenou Veletržní ulicí začaly už v pondělní ranní špičce. V oblasti se pohybuje vozidlo dopravní policie, které má za úkol přednostně řešit dopravní nehody na objízdných trasách. Spolupracuje při tom s městskou policií.

Veletržní ulice je uzavřena kvůli opravě teplovodu a inženýrských sítí. Oficiální objížďka vede ve směru z dolních Holešovic, respektive z Buben na Letnou po Argentinské a dále po nábřeží do Letenského tunelu. V opačném směru by se mělo jezdit Letenským tunelem na Štefánikův most a dále po pravém břehu Vltavy a na magistrálu. Na Letné se kvůli uzávěře Veletržní změnil také systém jednosměrek.